Natur och turism

Söt chipmunk

Söt chipmunk (bild 1)

Totalt antal bilder: 12   [ Se ]

Chipmunk är mycket mindre än ekorren. De väger alla cirka 100 gram och har en genomsnittlig livslängd på 5-10 år. De är dagliga djur. Vuxna har en kroppslängd på 110-150 mm, en svanslängd nära kroppslängden, ett ljusgult eller orange rött hår på ryggen och fem mörkbruna längsgående ränder, så det kallas "fem ögonbrynen" och är ett utmärkande drag från andra ekorrar. . De längsgående linjerna sträcker sig från baksidan av ögonbrynen till höfterna. Kroppshåret är orange gult, magehåret är vitt och hårbotten är grå. Chipmunks distribueras mestadels i Nordamerika. Endast den sibiriska chipmunken distribueras i nordöstra Europa och norra Asien.

Chipmunks bebor skogsområden och skogsmarginaler av buskar och lågliggande kullar och gräver hål i rhizosfären på träd och buskar, eller använder terrasserade åsar och hålor mellan naturliga stenar. Många aktiviteter under dagen, de mest aktiva på morgonen och kvällen, kör ofta på marken och fallet trä, också bra på att klättra träd, smidiga rörelser, då och då göra ett skrik. Den matar på olika nötter, frön, bär, blommor och unga blad, liksom små mängder av vuxna och unga insekter. Har vanan att lagra mat. Övervintra. Uppfödningen börjar tidigt på våren. Graviditetsperioden är ungefär en månad och 1-2 kullar föds varje år, med 4-6 kullar per kull, med högst 10 kullar.

Chipmunk äter mycket mat och det är skadligt för bönor, vete, spannmål och frukt. Invaderade jordbruksmarken under våren för att gräva och äta frön från de planterade grödorna. På hösten används kindpåsarna för att smuggla en stor mängd spannmål. Spanningen i ett lager kan nå 5-10 kg. Den klättrade också upp till trädet för att stjäla valnötter, aprikoser, äpplen, päron och så vidare. På grund av bristen på minne i matlagringsområdet har det spelat en roll "sådd" till en viss grad.

De flesta chipmunks bor i underjordiska hålor, bo i trädhål och invaderar till och med boetlådor som konstgjordt lockar nyttiga fåglar. Grottan kan delas upp i två typer: vår- och sommargrottor och övervintrande grottor: vår- och sommargrottor har inget kornlagringsrum, boet är grunt, och vissa har det kortaste vertikala avståndet från marken på cirka 10 cm, och vissa är 30-50 cm. De äldste kan nå två eller tre meter, och det finns 1-8 hål, hålet är mindre än 50 × 50 mm och höjer unga djur i detta hål. Den övervintrande grottan har vanligtvis ett spannmålsförråd, tunneln är djup och det vertikala avståndet från marken är cirka 90 cm eller djupare. Det finns ofta skydd vid ingången till grottan, och ihåligt fallet trä, klippgap, tallgrottor eller jordgrottor används som tillfälliga dolda platser i närheten.

Nästa uppsättning: Kameleon, kamouflagemästare